18 juni is het zover

Jullie worden van harte welkom geheten op de locatie van Plek in Apeldoorn. Gratis en ruim parkeren. De thee geurt heerlijk, de zaal is warm en licht en knus. 

Om 10.15 openen we het festival met een gezamenlijk ritueel waarin zien, voelen en ontmoeten centraal staat.

Gedurende de dag hebben we 3 rondes met workshops. Voor iedere ronde kan je kiezen uit zo’n 6 aanbieders. Hoe de inschrijving gaat leggen we ter plekke uit.

De lunch en diner wordt verzorgd door Karin Baank. Een geurig, smaakvol in ieder geval vegetarisch en deels veganistisch feest voor de smaakpapillen (en het oog).

Na het diner gaan we over tot dans. Deels begeleid en deels vrij.

Waarna we de dag gezamenlijk afsluiten rond 21.00 uur.  

Verzadigt van liefde, zachtheid, plezier en een gevulde buik nemen we afscheid van elkaar. 

Namastè

Een overzicht van de inhoud van de 1,5 uur durende workshops

Natuurlijk ben je benieuwd wat je kan beleven op 18 juni. Welke workshops worden er gegeven? Hier staat al een groot deel uitgewerkt met een beschrijving van de inhoud. (nog niet alle workshops staan beschreven). Een biografie van de workshopgevers vind je op de ‘pagina workshopgevers’.

Inschrijven op de workshops gebeurd op de festivaldag zelf. Dit overzicht is om je een beeld te geven waar je uit kan kiezen. 

Marijke Brink

Krachtige body-mind trance (ronde 1) 

Heb jij je wel eens zo diep verbonden gevoeld met je lijf dat je iedere vezel, iedere cel en iedere molecuul kon voelen? Met onze ‘kritische’ mind is dit misschien lastig voor te stellen maar met ons onbewuste brein is dit gewoon heel logisch. Trance is een staat waarin je brein in een perfecte balans is tussen focus en diepe ontspanning, hierdoor wordt je kritische brein omzeild en communiceer je direct met je onbewuste brein. Je onbewuste brein is jouw schatkamer waar alles mogelijk is, een plek vol magie en mogelijkheden. 

In deze workshop gaan we met een krachtige mediatie helemaal naar binnen, waar je de magie van trance mag ontdekken. Je hoeft niets te doen, je hoeft alleen maar te luisteren en mijn stem gaat met je mee. Je maakt een adembenemende reis door jouw body en mind. Het wordt een reis van waardering, compassie en liefde voor je lichaam dat elke dag zo hard voor jou aan het werk is. Ga jij me op deze magische reis?

Ontdek je sensualiteit (ronde 3)

Voor veel vrouwen is hun eigen sensualiteit nog vrij onbekend terrein. We groeien op met veel schaamte en taboe rondom onze seksualiteit en sensualiteit. Je mag wel plezier hebben, maar niet te sexy, niet te vrij en niet te expressief. Hoe kan je ontdekken wat je wel of niet prettig vindt als alles binnen een beperkende sociale norm moet passen? Past die norm nog wel bij jou?

Ga mee op onderzoek naar jouw sensualiteit en ontdek de magie van het aangeraakt worden precies op die manier waar jij zo naar verlangt. Leer je verlangens uit te spreken zonder schaamte of taboe. Tijdens deze workshop word je, samen met andere sisters, uitgenodigd om je sensualiteit te onderzoeken. Je mag je kleding aanhouden, je mag je deels ontkleden en je mag je kleding helemaal uitdoen. Je gaat tot waar jouw comfortabele grens op dat moment ligt. Waar wil jij graag aangeraakt worden en hoe? Wat wil je graag dat er tegen je gezegd wordt? Wat vind je plezierig en wat verrast je misschien? Ga op onderzoek uit in een veilige setting waar alles mag en alles kan en waar we elkaar steunen als sisters.

Rixt Strikwerda

The Art of Your Femininity (ronde 1)

Vanuit jouw hart landen in jouw lichaam, in jouw natuurlijke vrouwelijkheid. Een diepe buiging maken naar jouw eigen innerlijke subtiele wijsheid. Jouw innerlijke essentie voelen, ervaren en eren.

Uit het hoofd en in het lichaam komen door het openen van de kosmische energie die we samen in jouw lichaam wakker laten worden. We gebruiken daarvoor prachtige authentieke tantrische oefeningen en verschillende meditaties uit de vrouwelijke vorm van de kundalini yoga en de tantrische traditie. Van zachte sensuele dans naar de dynamiek, met je volle lichaam, alle energiekanalen openen. Misschien voel je lichte tintelingen, dat zijn energiestromen door je ruggengraat, in je sushumna kanaal om de kundalini energie wakker te laten worden, te laten stromen en resoneren. Fluweelzacht en subtiel, afgestemd op waar jij bent in jouw leven.

In verbinding met jouw vrouwelijke wijsheid en de essentie van het hart. Nieuwsgierigheid is een mooie stap in jouw ontdekkingstocht naar wat er nog meer mogelijk is in jouw leven. Jouw energetisch potentieel zal je zelf leren ervaren, met als doel om positief en krachtig in het leven te staan.

Ellen Gille

Tantrisch Genieten (ronde 2) 

In deze workshop staat ERVAREN voorop.
Durf jij aan te geven wat jouw verlangen is? En kan jij jouw grenzen aangeven?
Na een korte kennismaking geef ik uitleg wat er in het zenuwstelsel gebeurt als iemand over jouw grenzen gaat en wat als er regelmatig over jouw grenzen gegaan wordt. Middels een mooie oefening met een partner ga je aangeven wat jij wilt ontvangen in een aanraking, heel exact (wat voor sommigen als heel moeilijk is). Vervolgens mag jij gaan ontvangen, je mag er helemaal in zakken. Hoe is dat voor je, er wordt niks van je verwacht…. Alleen maar ontvangen.
Deze oefening herhalen we met een kleine variatie en als afsluiting delen we met elkaar hoe deze oefening was.
Het klinkt heel simpel, maar OMG, wat kan het diep gaan.
Ik neem je graag mee op deze reis.

Sabine de Bruijn

5 elementen massage met een extraatje! (ronde 1)

Laat je verrassen door volgens de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en de ether gemasseerd te worden en een massage te geven. Mijn eigen “Bien sausje” over deze massage stijl, zijn de attributen die je kunt gebruiken. Heb jij wel eens  een vork gebruikt, op een manier waar hij niet voor bedoeld is? Wat doet b.v. een zacht veertje met je, nadat het vuur in je is aangewakkerd? En hoe energetisch ben je in de fase van vrijwel geen aanraking? De ontspanning na deze massage is een weldaad voor lichaam en geest. Kom het ontdekken in de groep, samen met je sisters.

Ik zie je graag gezien worden!

Francis van de Wiel

Op Ademreis door je chakra’s (ronde 3) 

Hoe mooi dat dit 1e Vrouwen Tantrafestival plaatsvindt rond de zomerzonnewende, het hoogtepunt van een groeiperiode. De natuur is op haar piek van ‘manifestatiemodus’. Ze staat vol in blad, in bloei en het eerste fruit en graan is zelfs al aan het rijpen. Er heerst overvloed alom.
 
Aan jou de uitnodiging om alles wat oud, gestagneerd en niet meer dienend is, uit te ademen.

Dan komt er ruimte om de verwarmende zonnekracht in te ademen en jouw eigen zon volop te laten schijnen.

Je weet in mijn workshop dat je op reis gaat, maar je weet nooit wat je onderweg allemaal tegenkomt!

Ons wijze lijf wijst ons de weg naar plekken die warmte en liefdevolle aandacht kunnen gebruiken. 

Plekken waar we oud zeer hebben weggestopt en waar we soms lange tijd niet zijn geweest. 

Met de adem spoelen we die oude blokkades schoon, zodat we weer gaan leven tot in elke cel.

Zodat we weer helemaal thuiskomen bij onszelf, in ons prachtige lijf. In ons lijf voelen we dan de levensenergie bruisend als champagnebelletjes door al onze aderen stromen. Het gevoel dat we dansen op ons pad, genietend van elke stap die we zetten.

Ga je mee op Ademreis? 

Doe dan lekker warme en zachte laagjes kleding aan. Draag geen (beugel)bh, maar bijvoorbeeld een sporttopje. Neem sokken, een schapenvacht en/of yogamat, kussen en dekentje/doek mee. Alles om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken en comfortabel te liggen.

Jolanda Sieders 

Reflecteren (ronde 2)

Creativiteit is voor mij een belangrijk instrument om inzichten te verwerken én om contact te maken met mijn onbewuste. Door mijn handen hun gang te laten gaan kan mijn onbewuste spreken en ontstaan er bijzondere en vaak veelzeggende beelden. In de workshop trek je een kaart uit de set (zelf)reflectiekaarten waarna je in een geleide meditatie voelt wat het thema met je doet. Na de meditatie ga je aan de slag op een canvas doek, waarop je het thema in beeld brengt. In stilte, vanuit jouw gevoel. We sluiten de workshop af met een deelronde.”

Nicolette Scholtens 

Yoni healing ritueel (ronde 1)

Een ritueel om je yoni te eren. Die van jou, die van mij. In gezamenlijkheid, verbonden met onze voormoeders, oermoeders en de bron.

Vanuit dankbaarheid maken we dieper contact met haar en alle wijsheid die er in jou is. In je botten, cellen, water en organen en deze te verbinden met haar. Te kijken waar nog onveiligheid zit, scherpe randjes, een wegduwen of verstoppen. Te voelen waar nog weerstand zit en daarmee te zijn. Dat te voelen smelten in onze aandacht. Van je baarmoedermond tot je eileiders. 

Wees welkom. Het is een gekleed ritueel waarin we werken met meditatie, visualisatie, inquiry, zacht lichaamswerk, ons gezamenlijke veld en het veld van onze voormoeders.

Margreeth van Tilburg

Tantric dance (avond)

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met Tantric Dance voelde ik een yesss !!! ✨🔥 Dansen, verbinding & bewustwording gecombineerd! Wat is dit magisch & bijzonder / elke keer weer. Ik dans wekelijks en heb ik de teacher opleiding gedaan bij Rakesh die Tantric Dance ontwikkeld heeft & Elfriede van Art of Loving.

Tijdens het festival zal ik in de avond een workshop Tantric Dance geven. We gaan diep verbinden met onszelf en de ander. In een chakra journey openen eerst we onze chakra’s en voelen we wat er leeft in onszelf.

En vervolgens gaan we dansen in een contactdans, waar je de ene keer leidt en de andere keer volgt. De volger danst met blinddoek.

Tantric Dance is een toegankelijke, speelse, uitdagende manier om bewustwording & dans te combineren. Een spel van leiding nemen (Shiva) en aan de andere kant in overgave zijn (Shakti) om de levensenergie nog meer te laten stromen!

We leren door de verbinding en het contact – en te dansen met alles wat er is, emoties, gedachten, triggers, grenzen, geraaktheid. Je bewustzijn verruimd doordat je al je bewegingen gaat observeren. De dans is als een meditatie. In plaats van dat je je mee laat slepen en niet bewust bent van je eigen aandeel in de dans, leer je in je kracht te komen.

Tantric Dance leert je je eigen patronen te doorzien in je relatie met de ander. Het zijn spiegels die je helpen bewust te worden van waar je in t dagelijks leven aan voorbij gaat. Het is de dans van het leven, de reis van binnen naar buiten. Om voluit je levensenergie te voelen stromen – en het werkt bevrijdend & helpt je om je volledig tot bloei te laten komen.

Jeanine De Herdt 

Klankreis (ronde 3)

Soundjourney of Helende Klankreis. Op reis ondergedompeld door klanken. Liggend op een matje, heerlijk relaxed, neem ik jullie mee op avontuur naar de klankenwereld.

In de klankreis gebruiken we allerlei instrumenten (zoals klankschalen, stemvorken, ohmfluit, sjamanen drum, ocean drum, rainstick, ratels, belletjes, tanpura, monochord, Sansulla,….) en uiteraard de kracht van de stem.

De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt. Zo kan je de fysieke vibraties van de instrumenten beter voelen. Het geluid wordt subtiel en constant gehouden, zodat je je fysieke lichaam kan ontstijgen. Je geest of ziel is dan vrij om te reizen, vandaar de naam sound journey / klankreis.

Klank, en dan vooral vrije klanken, reiken voorbij het analytische van het verstand en laat dus toe dat de intuïtie vrij spel krijgt.

Er zijn geen garanties dat je van alle klanken houdt, maar elke klank waar je je tegen verzet of niet mooi vindt, is bijna zeker een klank die een blokkade op fysiek, etherisch, emotioneel of spiritueel vlak verwijdert of identificeert.

Mocht je in slaap vallen, wat kan gebeuren, blijft de klank even effectief, direct werkend op het fysieke en etherische lichaam en het onderbewuste.

We ronden de sessie af met een grondingsoefening waarbij ik de voeten even vast houdt , het is ook aan te bevelen nadien water te drinken. 

Rachel Naron 

Opstellingen (ronde 3)

Ik faciliteer opstellingen, in groepen, individueel en in het onderwijs. In mijn vierdaagse LevensLust laat ik je samen met andere vrouwen onderdompelen en ervaren wat de magie is van het systemisch werk en opstellingenwerk.

Welkom om op deze festivaldag mee te reizen in de workshop systemische heling in de vrouwenlijn. Een bedding die we elkaar geven en waar je vooral weer in jouw eigen bedding mag zakken.

Als jij eens wil kennis maken met (familie)opstellingen waarbij ik me laat inspireren door de windrichtingen en de werkwijze vanuit het sjamanisme, kom dan in deze workshop.

Dieke Bikker

Medicijn Wiel  – Dance Prayer (ronde 3)

Deze workshop is een introductie van het medicijnwiel, door middel van dans en beweging.

Een dynamische, meditatieve reis door je lichaam, in contact met de natuurkrachten.

We maken contact deze natuurkrachten via het medicijnwiel.

Het medicijnwiel symboliseert als het ware onze levensweg, waarin alle windrichtingen vertegenwoordigt zijn en alle elementen aarde, water vuur, lucht.

Een dansreis met het medicijnwiel brengt je in contact met de cyclus van de natuur, zoals wij vrouwen verbonden zijn met de cyclus door de maanstonden.

In deze dansreis nodig ik je uit om contact te maken met als deze de kwaliteiten in jou en daardoor bewustzijn te krijgen op welke aspecten in jouw leven uitgenodigd willen worden.

Wat wil aandacht.

Als we alle aspecten hebben ervaren, komen we tot het centrum van het medicijnwiel, je essentie.

Liefde.

Het is een dans waar je transformatie en belichaming kan uitnodigen en ontvangen.

Dieper in contact met je lichaam, je essentie en je natuurlijke kracht.

Welkom vrouw.

 

Mieke Vos

Minireis uit je hoofd in je hart en je bekken (ronde 2)

Op dit tantrafestival wil ik met jullie een minireis, uit je hoofd, in je hart en je bekken gaan beleven. Hartverwarmend en als het er mag zijn, een tintelende ervaring die uitnodigt om verder te gaan onderzoeken.

We gaan dansen, ademen en liefdevol elkaar aanraken. In verbinding, speels, sensueel of koesterend. Het mag allemaal gebeuren. Voel je vrij in deze workshop om te zijn wie je bent.

We gaan masseren. Een proeverij van de zintuigen. Je stevig verbinden met de aarde zodat je je veilig even helemaal hemels mag gaan voelen.

Verbind je liefdevol met jezelf en met de ander. Nieuwsgierig, met een open hart vol liefde. Kies zelf in het moment, waar jouw comfortzone mag eindigen deze dag en de ontdekkingsreis mag beginnen. Om nieuwe ervaringen op te doen, grotere zelfkennis te vergaren en simpelweg zintuigelijk te genieten.

Dit houdt heel praktisch in, dat je zelf bepaalt waar jouw grenzen liggen.

Als je kleren wilt uittrekken is het fijn om een omslagdoek, een lungi bij je te hebben.

Een grote handdoek om op te liggen en een kleine voor ondersteuning is ook fijn voor deze workshop en een flesje van je eigen lievelingsolie mag je ook meenemen.

Nicole Everts

Ontwaken in wellust  (ronde 2)

Laten we ontwaken in Waarachtige Wellust!

 

Al eeuwen wordt wellust als een hoofdzonde gezien en ik geloof dat dit ons enorm beperkt in het ervaren van genot en plezier.
Deze overtuiging maakt dat we veel in ons hoofd zitten en het gevoel hebben dat we het niet waard zijn om te genieten. Zo krijgen we een (onbewuste) rem op het beleven van passie.

Voor veel vrouwen is de ingang naar sensualiteit op een fysiek en emotioneel level. Maar toch gebruiken we deze ‘Poort’ in ons dagelijkse- en seksuele leven nog lang niet optimaal.

Hoe zou het zijn als jouw levenslust weer volop mag gaan stromen?

Tijdens deze workshop leer je hoe je opnieuw een liefdevolle verbinding maakt met jouw lichaam en om van daar uit de waarachtige wellust te ervaren.

  • Waar wordt je blij van. We gaan op een speelse manier jouw sensitiviteit wakker maken.
  • Wat valt er allemaal te doorvoelen?
    We maken ruimte om alle gevoelens welkom te heten.
  • Hoe “heet” durf je te zijn?
    Ontdek de kracht van opgewarmde levensenergie.

Ik nodig je graag uit om mee te reizen van Geen Lust naar Wel-Lust!

Corine Lavrijsen

De orgastische vrouwen (ronde 2) 

De meeste vrouwen zijn nooit ingewijd in de geheimen van de vrouwelijke seksualiteit en de kracht en wijsheid van deze energie. Wat ooit als vanzelfsprekend was in de tempel of werd doorgegeven door de wijze vrouwen van het dorp, is verworden tot onwetendheid of kennis die niet dienend is en verwachtingen die vaak tot teleurstellingen leiden.

Orgastisch zijn en ons orgastisch potentieel leven is eigenlijk iets vanzelfsprekends voor de vrouw, helaas kent het in onze tijd ook nog vele vraagtekens, is er onwetendheid, angst voor de kracth van deze energie en zit er vaak schaamte op het seksuele aspect van deze energie. Het lijkt logischer en ergens veiliger om de energie  terug houden i.p.v. ze de volledige ruimte te geven.

Wat het allemaal heeft veroorzaakt, waardoor we ons terug houden weten we inmiddels wel, maar hoe het werkelijk te leven is veel leuker om mee aan slag te gaan. In een veilige bedding met andere vrouwen gaan we speels ervaren, onze wijsheid met elkaar delen, vertragen en verzachten. Niets moet en veel mag.

In deze workshop neem ik je spelenderwijs mee op reis in de wondere wereld van ons orgastisch potentieel.

En dat gaat niet over pieken, maar meer over een zijnskwaliteit waar ik je enkele “geheimen” van zal delen en zal laten ervaren. Het orgastisch potentieel

bevrijden laat je stralen, verjongt, maakt je levenslustig en liefdevoller.

Aan bod komt:

Wat is orgastisch zijn? Wat zijn de effecten van een orgastisch leven? Hoe leeft het in jou?

Je gaat met meer inzicht naar huis hoe jij je orgastisch potentieel leeft en nog meer zou kunnen leven.

Je bent van harte welkom om mee te komen ervaren.

Neem een dekentje en matje mee.

Jo-anne van den Bor

Vrouwencirkel (ronde 3)

Ik wil graag met jullie een vrouwencirkel neerzetten deze festival dag. Voor de vrouwen die nog wat nieuw zijn in tantra. Laagdrempelig laat ik je kennis maken met verbinden, verbinden met jouw eigen lijf, verbinden met een cirkel van vrouwen, verbinden met het grotere geheel. Voelen van je lijf.
Een meditatie begeleid en stil, zelf aanraking (kleding aan), een deel ronde over hoe jij met jouw lijf in contact bent.  
Ik neem enkele matjes en poefjes en wat vachtjes mee voor diegenen die het niet bij zich hebben. 

Martine Witteveen

Verbinding met…. (ronde 1)

Alles begint met verbinding. Verbinding met jezelf en met de ander. Wanneer ik goed bij mezelf kan blijven. Staan op mijn plek dan kan ik de ander echt ont-moeten. Dan kan ik mijzelf en jou zien. Sta ik open om te luisteren. Waardeer ik wat er is. Om daar te zijn oefen ik met bij mijzelf zijn. En dan de ontmoeting met de ander. 

Ben jij in verbinding met jouw hart, buik, hoofd. Voel je wat er leeft. Welke emotie er is. Welke ruimte jij inneemt en waar die van de ander begint.

We gaan samen ervaren waar jij staat en waar de ander staat. Hoeveel ruimte je wel of niet inneemt (on)bewust. Hoe en wanneer je elkaar ontmoet en wat er dan gebeurd. Alles wat we doen is een oefening in voelen…… Vanuit het hart, buik en hoofd.

Ga je met mij deze verbinding aan? 

Lieneke Postema

Ontmoeting met jouw ontembare vrouw (ronde 2) 

Ken jij de ontembare vrouw in jou? We gaan haar ontmoeten op dit festival! In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol goede instincten, gepassioneerde creativiteit en een tijdloos weten. Deze vrouw is de Ontembare vrouw, ze verandert niet, ongeacht de cultuur en het tijdperk. Ze is wat het is en ze is volmaakt.
Ieder van ons draagt in onze ziel de ontembare vrouw met zich mee.

We gebruiken in deze workshop het Shape Shiften. Shape shiften is kijken met de ogen van de verbeelding. In alle vrijheid ontdekken wie we zijn in ons lichaam. Om van gedaante te wisselen zonder dat er een oordeel, taboe of terughoudendheid aan gelinkt is. Om onszelf te openen: Yoni, bekken, buik, hart, keel, mond, kaken, derde oog. Ontmoeting met jouw ontembare vrouw door te bewegen, te ademen, te spelen en te dansen. Eer je eigen verlangens en leef je eigen waarheid omdat wat diep in je leeft een plek en vorm te geven. 

Als je intenser leven wil is dit een heerlijke workshop!